Lliga Europea

El millor d’Europa és portuguès

Hoquei sobre patins. Lliga europea. La final a quatre es juga a Porto amb quatre equips portuguesos –Porto-Sporting i Barcelos-Oliveirense–i el Barça de gran absent, però amb la presència de quatre jugadors catalans i dos tècnics del país

La festa de l’hoquei sobre patins portuguès i europeu s’escenificarà demà i diumenge al Super Bock Arena pavelló Rosa Mota de Porto en la final a quatre de la lliga europea. Sense el Barça, eliminat per l’Sporting, quatre equips portuguesos lluitaran per aixecar el títol que l’any passat es va endur el Porto, que va derrotar en una final descafeïnada el Valongo (5-1) després d’una semifinal aferrissada contra el Barça (4-3). L’Sporting se les heurà amb el Porto demà a les 13 h. El Barcelos, que va eliminar el Benfica sense pietat als quarts, jugarà l’altra semifinal contra l’Oliveirense (17.30 h), l’únic que no té el títol. El Porto (1986, 1990 i 2023 ) i l’Sporting (1977, 2019 i 2021) atresoren tres títols cadascun i el Barcelos va ser campió el 1991. El Barça no guanya des del 2018.

Això sí, hi haurà quatre jugadors catalans. Xavi Malián i Edu Lamas (Porto), Ferran Font (Sporting) i Marc Torra (Oliveirense) seran els representants de l’hoquei del país. El tècnic del l’Oliveirense també es català, Natxo Edo Bosch. El seu fill Xano, que va passar pel Barça en l’etapa de formació i va fer eclosió al Calafell, és el porter de l’equip. L’ajudant d’Alejandro Domínguez a l’Sporting és l’exblaugrana Quim Paüls, que va guanyar dues copes d’Europa amb el Barça de tècnic i sis quan era jugador.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes

No sóc subscriptor

Tarifa digital d’El Punt Avui i L’Esportiu

Per
només
48

per un any

Ja sóc subscriptor

Per gaudir dels avantatges has d'activar la teva subscripció facilitant-nos el número de contracte i el NIF o DNI de la subscripció.

Activa la subscripció